Dulceata de pepene galben

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 1 pepene galben marisor
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie
  • Dificultate reteta: mica
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Se alege un pepene galben cu miezul tare si parfumat (cantalup).

Se taie, se curata semintele si se indeparteaza coaja. Se taie miezul in cubulete. Acestea se aseaza intr-un castron si cu ajutorul unui tifon curat se scufunda in apa fierbinte 1-2 minute. Se racoresc cu apa rece si se lasa intr-o sita sa se scurga.

Pentru prepararea siropului se pun la fiert zaharul si apa. Cand siropul fierbe si face basicute, se trage cratita de pe foc si se ia o mica cantitate cu lingurita. Cand aceasta este racita, se toarna o picatura pe o farfurie. Daca isi pastreaza forma, fara sa se lateasca, siropul este gata.

Se introduc in sirop cubuletele de pepene galben si se mai fierb la foc mic pana cand la suprafata apar iarasi basicute. Se pune zeama de lamaie si  se misca cratita usor de toarte, fara a amesteca.  

Cratita, acoperita cu un prosop umezit, bine stors se lasa la racit. Se pune dulceata in borcane curate complet uscate, se sigileaza si se aseaza in loc uscat.

Mentiuni

 Dulceata nu se amesteca cu lingura! Se misca cratita de toarte, amestecand continutul ei  usor.

 Nu se aseaza fierbinte in borcane deoarece astfel fructele se separa de sirop.

Retete culinare pe aceeasi tema: