Gem de piersici

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 2kg piersici
  • 1kg zahar
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Se curata fructele de coaja, se rup in jumatati sa se taie felii si se scot samburii

Se aseaza intr-o cratita, se adauga zaharul si se lasa acoperite, la rece pana a doua zi.

Se pune vasul la foc mare, pe o tabla, amestecand usor sa nu se prinda. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa 30 min.

Gemul este gata, daca, scos cu o lingura pe o farfurie, nu se imprastie.

Se pune fierbinte in borcane, care, dupa ce s-au racit, se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul cald, la foc mic, pana cand gemul prinde deasupra o crusta. Astfel, gemul se pastreaza peste iarna fara sa mucegaiasca. Se sigileaza borcanele si se pastreaza in camara.

Retete culinare pe aceeasi tema: