Gem de prune

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 3kg prune
  • 1kg zahar
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Prunele spalate si curatate de codita se oparesc cateva minute. Se scot si se introduc in apa rece pentru a se decoji usor. Decojite si rupte in jumatati se aseaza intr-un vas si se amesteca bine  cu zaharul  Dupa o ora, se pun la fiert la foc mic pana se topeste zaharul, dupa care la foc mare, amestecand continuu.

Gemul este gata, daca, scos cu o lingura pe o farfurie, nu se imprastie.

Se pune fierbinte in borcane, care, dupa ce s-au racit, se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul cald, la foc mic, pana cand gemul prinde deasupra o crusta. Astfel, gemul se pastreaza peste iarna fara sa mucegaiasca. 

Se sigileaza borcanele si se pastreaza in camara.

Mentiuni

Gemul de prune se aromeaza cu frunze de indrusain, o planta aromatica care creste bine in ghiveci. La fiert se pun cateva frunze care apoi se indeparteaza

Retete culinare pe aceeasi tema: