Ardei umpluti cu zarzavat de iarna

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Ardei-umpluti-cu-zarzavat-de-iarna

Ingrediente reteta

  • ardei grasi
  • varza
  • frunza de telina
  • morcovi
  • telina
  • patrunjel
  • otet
  • sare
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se aleg ardei grasi mai marisori si foarte sanatosi.  Se taie un capacel si se curata bine de seminte. 

 Se toaca fideluta varza si frunza de telina. Se dau pe razatoare morcovi, patrunjel si telina. Se amesteca, se freaca cu putina sare si se lasa acoperit o ora  pentru ca zarzavatul sa se inmoaie.  Se umplu ardeii indesat cu amestecul preparat.  Se aseaza in borcane.

 Se face un amestec de apa, otet si sare in proportie de 30 g sare, o ceasca de otet la un litru de apa.  Se toarna fierbinte peste ardei.  Se sigileaza borcanele si se pastreaza la rece. 

Retete culinare pe aceeasi tema: