Castraveciori in otet

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • castraveti
  • usturoi
  • otet
  • sare
  • piper boabe
  • frunze visin
  • Dificultate reteta: mica
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se aleg castraveti mici si proaspeti care se spala si se taie putin la capete. Dupa ce s-au scurs bine, se aseaza in borcane de sticla.  Printre ei, se pot pune si cativa catei de usturoi.

 Se fierbe otetul cu sare, 50 g la 1 litru otet. Cand acesta s-a racit,  se adauga cateva boabe de piper si se toarna peste castraveciori.  Deasupra se pun frunze de visin bine spalate, care dau o aroma speciala castraveciorilor si in acelasi timp ii tin tari. Se sigileaza borcanele si se pun la loc intunecos.

Retete culinare pe aceeasi tema: