Vinete in otet la borcan

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 3-4 kg vinete
  • 1 l otet
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar
  • piper boabe
  • frunze de telina
  • Dificultate reteta: medie
  • Reteta vegetariana
  • Reteta de post
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora

Mod de preparare reteta

 Se spala bine vinetele, se indeparteaza codita si se taie in felii de aproximativ 2 degete.  Se dau cu sare si se lasa la frigider pana a doua zi.

 Feliile de vinete se scurg bine, se calesc cateva minute in ulei incins, apoi iar se lasa la scurs.

 Se aranjeaza in borcane alternativ straturi de telina si vinete. 

 Se clocotesc pe foc 2l de apa cu otet, sare, zahar si piper, dupa care se lasa sa se raceasca. Se umplu borcanele cu aceasta compozitie si se sigileaza.

 Se pastreaza peste iarna in locuri uscate si racoroase.

Retete culinare pe aceeasi tema: