Chec de vanilie

5.31 Reteta-de-5-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 200g Zahar
  • 2-3 pliculete Zahar vanilat
  • 6 albusuri Ou
  • 2 linguri varfuite Faina
  • 100g Unt
  • 100g Nuci
  • 50g Stafide
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Dificultate reteta: mica
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se pune zaharul facut pudra peste albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se adauga nucile maruntite, coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie dupa gust, stafidele, faina proaspat cernuta si unt lasat la temperatura camerei cateva ore.

 Dupa ce s-a omogenizat, crema obtinuta se pune intr-o forma de chec tapetata cu unt sau ulei si faina si se lasa la cuptor aproximativ trei sferturi de ora.

Mentiuni

 In primele 15 minute nu deschideti usa cuptorului. Pentru a verifica daca este copt checul sau nu introduceti un betisor subtire de lemn (cum sunt cele pentru frigarui ) sau un pai. Daca betisorul este uscat si nelipicios cand il scoateti inseamna ca este gata checul.

Retete culinare pe aceeasi tema: