Prajitura "Chinezeasca"

1.02 Reteta-de-1-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 200 g unt
  • 300 g zafar pudra
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 3 linguri apa
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 1 lingura cacao
  • Dificultate reteta: mica
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora
  • Timp coacere: 30 minute

Mod de preparare reteta

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devine compozitia ca o spuma.Se adauga, pe rand, 3 galbenusuri, amestecand in continuu, apoi 2 linguri de apa, faina cernuta, un varf de cutit de sare, nucile si la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit circa 20-25 de minute. Se freaca cele doua galbenusuri ramase cu 100 g zahar pudra pana devine ca o crema.Se intinde deasupra prajiturii coapte si se mai introduce 5 minute in cuptor pana se intareste putin glazura. Din 2 linguri de zahar si 1 lingura apa fierbinte se face un sirop peste care se adauga 1 lingura de cacao si se amesteca sa se omogenizeze. Dupa ce se raceste putin se toarna peste prajitura formand arabescuri(in genul scrierii chinezesti).Se taie in cuburi.

Mentiuni

Retete culinare pe aceeasi tema: