Prajitura cu glazura de cacao

6.33 Reteta-de-6-stele-mari (2 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar tos
  • 500 g zahar farin
  • 200 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 240 g nuci macinate
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora
  • Timp coacere: 20 minute
  • Portii: 20

Mod de preparare reteta

Pentru blat: Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un varf de cutit de sare, se adauga 6 linguri de zahar, in ploaie, batand energic cu telul sau la mixerul electric.Dupa ce s-a format ca o zapada tare, se adauga galbenusurile pe rand si la sfarsit 6 linguri de faina cernuta, amestecand usor cu telul pentru a nu se lasa compozitia.Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina care se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit 20-25 de minute.dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se taie de jur imprejur 1 cm din marginile blatului.

Pentru crema: Se freaca 200 g unt cu 200 g zahar pudra, se adauga 240 g nuci macinate, si marginile sfaramitate ale blatului.

Pentru glazura: 200 g zahar pudra se amesteca cu un cub cat o nuca de unt, 3 linguri de cacao, 3-4 linguri de apa firbinte.Se omogenizeaza repede pe plita calda.

Pentru sirop: 100 g zahar se amesteca cu 100 ml apa si se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca

Se insiropeaza usor blatul de pandispan, peste el se intinde un strat subtire de gem de caise peste care se intinde crema.Se taie prajitura in romburi dupa care se intinde deasupra ei, foarte rapid, glazura calduta.

Retete culinare pe aceeasi tema: