Budinca cu prune

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:24 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 500g Prune
  • 250g Zahar
  • 150g Gris
  • 3 galbenusuri Ou
  • 500ml Lapte
  • 100g Unt
  • Esenta de vanilie
  • Scortisoara
  • Dificultate reteta: mica
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Se pun laptele si 150g de zahar pe foc si se aduc la fierbere, dupa care se adauga grisul treptat, amestecand cu un tel pana cand se omogenizeaza. Dupa ce crema s-a racit se pun pe rand galbenusurile si se aromeaza cu esenta de vanilie dupa gust. Prunele se taie pe jumatate, li se scot samburii, se lasa sa se scurga putin, li se pune cate un varf de cutit de scortisoara si se dau prin zahar. Intr-o tava tapetata cu unt se aseaza un strat de crema, unul de prune, restul de crema si unt taiat in bucatele mici pe toata suprafata. Se tine la cuptor o jumatate de ora.

Mentiuni

Se serveste rece.

Retete culinare pe aceeasi tema: