Ardei umpluti cu carne de porc

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 5 buc ardei grasi carnosi
  • 5 buc rosii
  • 300g carne tocata de porc
  • 1/2 cana orez
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 buc ceapa
  • 1 cana supa de legume
  • 1 cubulet unt
  • 1 legatura mica patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se caleste carnea tocata de porc amestecata cu usturoiul pisat cu putin ulei intr-o tigaie de teflon.

 Rosiile se oparesc si se curata de pielita. Daca sunt tinute 3-4 minute in apa clocotita si apoi sunt puse intr-un vas cu apa rece cu gheata se curata foarte usor de pielita.

 Orezul spalat bine se prefierbe si se lasa la scurs.

 Se toaca marunt ceapa si o parte din patrunjel. Se taie cubulete un ardei si 2 rosii. Zarzavatul tocat se amesteca cu carnea si orezul fiert si scurs Se potrivesc de sare si piper. Ardeii se taie in lung si se curata de seminte, dupa care se oparesc in apa fierbinte.

 Se umplu ardeii cu umplutura preparata, se aseaza in tava sau intr-un vas termorezistent. Deasupra fiecaruia se pune o bucatica de unt. Printre ardei se aseaza celelalte rosii taiate in sferturi.

 Se toarna in vas supa, se presara restul de verdeata tocata si se da la cuptor intr-un vas acoperit pentru 35-45 min.

Retete culinare pe aceeasi tema: