Ardei umpluti cu carne de pui (dietetici)

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Ardei-umpluti-cu-carne-de-pui-dietetici

Ingrediente reteta

  • 5 buc ardei grasi carnosi
  • 5 buc rosii
  • 300g carne de pui tocata
  • 1/2 cana orez
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 buc ceapa
  • 1 cana supa de legume
  • 1 cubulet unt
  • 1 legatura mica patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

 Se caleste carnea tocata de pui amestecata cu usturoiul pisat si putin ulei de masline. Daca doriti ca bucatile de carnita de pui sa fie mai mari puteti sa o puneti la robot la cutit cateva secunde.

 Rosiile se oparesc si se curata de pielita. Daca sunt tinute 3-4 minute in apa clocotita si apoi sunt puse intr-un vas cu apa rece cu gheata se curata foarte usor de pielita.

 Orezul spalat bine se prefierbe si se lasa la scurs.

 Se toaca marunt ceapa si o parte din patrunjel. Se taie cubulete un ardei si 2 rosii. Zarzavatul tocat se amesteca cu carnea si orezul fiert si scurs. Se potrivesc de sare si piper. Ardeii se taie in lung si se curata de seminte, dupa care se oparesc in apa fierbinte.

 Se umplu ardeii cu umplutura preparata, se aseaza in tava sau intr-un vas termorezistent. Deasupra fiecaruia se pune o bucatica de unt. Printre ardei se aseaza celelalte rosii taiate in sferturi.

 Se toarna in vas supa, se presara restul de verdeata tocata si se da la cuptor intr-un vas acoperit pentru 35-45 min.

Retete culinare pe aceeasi tema: