Ghiveci de legume cu carne de pui

0 Reteta-de-0-stele-mari (0 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 1kg carne de pui
  • 3 buc morcovi
  • 3 buc ceapa
  • 2 buc vinete
  • 3 buc rosii bine coapte
  • 4 buc cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • bulion
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 1 ora 10 minute
  • Timp coacere: 1 ora
  • Portii: 6

Mod de preparare reteta

 Se toaca marunt ceapa, se pune in oala cu ulei la prajit, iar cand este inmuiata se adauga morcovii taiati rondele si cartofii taiati cubulete mici si carnea de pui portionata. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Se adauga 2 cani cu apa (apa fiarta sau supa de legume) si se lasa sa fiarba.

 Cand legumele sunt fierte se adauga rosiile curatate de pielita si taiate marunt si vinetele coapte, taiate bucatele si se mai lasa aproximativ 15 minute. Se potriveste de sare si se mai da in cateva clocote.

 Dupa gust se adauga bulion si piper si se pune la cuptor pana cand scade suficient si se rumeneste pe deasupra.

Retete culinare pe aceeasi tema: