Mancarica de masline cu carne de pui

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Adauga-o-imagine

Ingrediente reteta

  • 1 kg carne de pui
  • 300g masline
  • 3 buc ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet
  • pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Dificultate reteta: medie
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 40 minute
  • Timp coacere: 30 minute
  • Portii: 6

Mod de preparare reteta

 Ceapa se curata si se marunteste (eventual la robot) si se caleste cu  putin ulei impreuna cu carnea de pui portionata pana cand devine sticloasa. Se adauga foaia de dafin, pasta de tomate, otetul, zaharul si 2 cani de apa. Se lasa sa fiarba un sfert de ora.

 Se pun maslinele in apa clocotita si se lasa 5 minute. Se adauga maslinele in mancarica, se potriveste de sare si piper si se lasa 20-25 de minute. Cand este gata se scoate foaia de dafin. 

Retete culinare pe aceeasi tema: