Ardei umpluti cu orez

6.21 Reteta-de-6-stele-mari (3 voturi)
Autor:
Adauga-o-imagine
  • Adaugata pe:
  • Actualizata pe:25 decembrie 2009


  • + adauga imagini

Ingrediente reteta

  • 150 g Orez
  • 10 buc Ardei gras
  • 2-3 buc Ceapa
  • 5 buc Rosii
  • 1 buc Morcov
  • 1/2 ceasca Ulei
  • 1 legatura Marar
  • Sare
  • Piper
  • Dificultate reteta: mica
  • Reteta vegetariana
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania

Mod de preparare reteta

Ceapa tocata marunt se prajeste in ulei, apoi se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa 2-3 minute pe foc, dupa care se adauga 300ml de apa, sare si piper dupa gust, se acopera si se lasa pe foc pana cand scade apa de tot. Se pune mararul maruntit si morcovul ras. Ardeii grasi se spala, se taie partea de la codita ca un capacel, se curata de seminte si se spala din nou, si apoi se umplu cu amestecul pregatit cu orez. Deasupra se pune cate o felie de rosie ca sa nu iasa umplutura si se pun intr-o oala, cu taietura in sus. Deasupra se pun rosiile curatate de pielita si taiate marunt, restul de ulei si inca 300ml de apa. Oala acoperita se lasa in cuptorul incins 20 de minute.

Mentiuni

Se recomanda sa se serveasca reci.

Retete culinare pe aceeasi tema: