Supa crema de ciuperci

6.17 Reteta-de-6-stele-mari (1 vot)
Autor:
Supa-crema-de-ciuperci

Ingrediente reteta

  • 1 buc telina potrivita
  • 3 buc ceapa
  • 2 buc ardei gras galben
  • 250g ciuperci
  • 2 catei usturoi
  • 1/2l lapte
  • ulei
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • Reteta vegetariana
  • Tara de origine: Retete din Romania Romania
  • Timp preparare: 50 minute
  • Timp coacere: 45 minute
  • Portii: 8

Mod de preparare reteta

 Ceapa se curata si se toaca marunt (eventual la robot). Se pune in oala de ciorba cu putin ulei si se caleste pana cand devine sticloasa.

 Se adauga ardeii grasi si telina curatata bine (cu un cutit se indeparteaza partile radacinoase) maruntiti la robot (la cutit) sau dati prin razatoare. Se calesc impreuna 10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

 Ciupercile scurse bine, usturoiul curatat si pisat se adauga in oala impreuna cu o jumatate de litru de apa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.

 Se adauga 1 litru si jumatate de apa sau un litru de apa si jumatate de litru de lapte si se lasa sa dea in cateva clocote. Inainte de a se lua de pe foc se potriveste de sare, piper (aceasta supa este gustoasa un pic iute) si optional o lingurita rasa de tarhon. Se mai da intr-un clocot.

 Se  lasa sa se raceasca si apoi se pune la blender pana se face spuma. 

Mentiuni

 Se serveste calduta cu crutoane.

Retete culinare pe aceeasi tema: