
- Adaugata pe:
- Actualizata pe:25 decembrie 2009
+ adauga imagini
Ingrediente reteta
- 250 g Peste
- 4 cesti Zeama de peste
- 3 galbenusuri Ou
- 1 lingura Faina
- 1/2 ceasca Smantana
- 100 g Unt
- Zarzavat de supa
- 1 lingurita Sare
- Piper
- 350 g Lapte
- Dificultate reteta: medie
- Tara de origine:
Romania
- Portii: 6
Mod de preparare reteta
Se fierbe pestele in zarzavatul de supa cu apa, dupa care se scoate, se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Separat se pregateste un sos, fierband laptele cu 50g de unt pana clocotesc, apoi se adauga faina inmuiata in apa rece. Se lasa la fiert un sfert de ora, amestecand pentru a nu se face cocoloase si apoi se adauga sare si piper dupa gust. Pestele, o ceasca de zeama de peste si sosul se amesteca pana se obtine o compozitie omogena si apoi se trece prin strecuratoare. La piureul obtinut se adauga 3 cesti de zeama de carne si se pun din nou la fiert, si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori. Dupa ce se iau de pe foc se adauga 50g de unt, galbenusurile si smantana.
Mentiuni
Se serveste calda
Retete culinare pe aceeasi tema:
Retete culinare
- Mic dejun
- Aperitive
- Supe si ciorbe
- Mancaruri gatite
- Sosuri si garnituri
- Salate
- Dulciuri
- Brutarie si patiserie
- Paste si Pizza
- Bauturi
- Conserve pentru iarna
Sfaturi culinare
- Condimente
- Conservarea alimentelor
- Economiseste timp
- Friptura la gratar
- Fripturi la cuptor sau in tigaie
- Legume
- Prajeli
- Prajituri
- Preparare prin fierbere
- Tehnici de preparare

Sfatul zilei:
Rosiile congelate reprezinta o alternativa la bulionul sau pasta de tomate atat de folosite in bucatarie. Acestea se spala si li se indeparteaza codita. Pentru a le coji se tin 3-4 minute in apa clocotita, dupa care se racesc in apa rece. Se indeparteaza coaja cu un cutit cu lama subtire. Se taie in jumatati sau sferturi in functie de dimensiuni si se pun in pungi de plastic. Atentie, legumele congelate isi maresc volumul asa ca asigurati-va ca ramane putin spatiu in pungi. Daca nu aveti pungi mai groase, folositi 2 pentru fiecare pachet. (Conservarea alimentelor)
Autor: ioana
Ultimele retete adaugate 
- Dulceata de pepene galben sau verde
- Dulceata de cirese
- Dulceata de visine
- Gem de gutui de toamna
- Dulceata de gutui cu nuci
- Sarmalute in foi de vita
- Bomboane fondante cu nuci
- Ciorba cu carnati dreasa cu smantana
- Gulas unguresc cu carnati
- Dulceata de trandafiri
- Dulceata de gogonele verzi cu nuci
- Gem de prune de toamna
- Zarzavat pentru sosuri si tocanite
- Ardei gras umplut cu legume la saramura.
- Fasole verde fideluta la sticla de plastic
- Frunze de vita, frunze de loboda, leustean, patrunjel sau menta la sticle de plastic
- Castraveti ecologici in otet
- Orez cu legume si curry
- Orez chinezesc cu legume si sos de soia
- Hrean ras conservat