Sfaturi despre economiseste timp
- Pregatiti salata de vinete delicioasa in timp record. Vinetele congelate se decongeleaza foarte bine la microunde, pe programul special pentru asa ceva. Apoi, taiate cubulete se baga la robot, sau la blender. Dupa un minut se toarna putin ulei (preferabil de masline). Pentru un gust mai bogat adaugati un galbenus de ou si lasati inca un minut la robot. Ceapa se poate marunti si ea foarte bine la robot sau blender. ( Autor: ioana )
- Telina, pastarnacul, ceapa, ardeiul gras, cartofii si morcovii pentru ciorba se pot marunti la robotul de bucatarie. Taiat marunt, zarzavatul se va fierbe mai repede iar gustul va fi mai bogat. ( Autor: ioana )
- Orezul se va fierbe mai repede daca in prealabil va fi spalat bine si lasat cel putin o ora intr-un vas cu apa rece. ( Autor: ioana )
Retete culinare
- Mic dejun
- Aperitive
- Supe si ciorbe
- Mancaruri gatite
- Sosuri si garnituri
- Salate
- Dulciuri
- Brutarie si patiserie
- Paste si Pizza
- Bauturi
- Conserve pentru iarna
Sfaturi culinare
- Condimente
- Conservarea alimentelor
- Economiseste timp
- Friptura la gratar
- Fripturi la cuptor sau in tigaie
- Legume
- Prajeli
- Prajituri
- Preparare prin fierbere
- Tehnici de preparare

Sfatul zilei:
Rosiile congelate reprezinta o alternativa la bulionul sau pasta de tomate atat de folosite in bucatarie. Acestea se spala si li se indeparteaza codita. Pentru a le coji se tin 3-4 minute in apa clocotita, dupa care se racesc in apa rece. Se indeparteaza coaja cu un cutit cu lama subtire. Se taie in jumatati sau sferturi in functie de dimensiuni si se pun in pungi de plastic. Atentie, legumele congelate isi maresc volumul asa ca asigurati-va ca ramane putin spatiu in pungi. Daca nu aveti pungi mai groase, folositi 2 pentru fiecare pachet. (Conservarea alimentelor)
Autor: ioana
Ultimele retete adaugate 
- Dulceata de pepene galben sau verde
- Dulceata de cirese
- Dulceata de visine
- Gem de gutui de toamna
- Dulceata de gutui cu nuci
- Sarmalute in foi de vita
- Bomboane fondante cu nuci
- Ciorba cu carnati dreasa cu smantana
- Gulas unguresc cu carnati
- Dulceata de trandafiri
- Dulceata de gogonele verzi cu nuci
- Gem de prune de toamna
- Zarzavat pentru sosuri si tocanite
- Ardei gras umplut cu legume la saramura.
- Fasole verde fideluta la sticla de plastic
- Frunze de vita, frunze de loboda, leustean, patrunjel sau menta la sticle de plastic
- Castraveti ecologici in otet
- Orez cu legume si curry
- Orez chinezesc cu legume si sos de soia
- Hrean ras conservat